Ugrás a tartalomra

Együttműködési szerződést írt alá a szerb és a magyar közszolgálati média

2017.11.17
17:35
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Közös kulturális és hírműsorok elkészítését tervezi a szerb és a magyar közszolgálati média.

Két éves munka eredményeként került aláírásra az a szerződés, amelyben a Szerbiai RTV és az MTVA együttműködését fekteti le. Az intézmények vezérigazgatói elmondták, regionális együttműködés kiépítése a cél annak érdekében, hogy megismerhessük egymás értékeit és kultúráját. A felek ma Palicson írták alá a megállapodást.

Kivételesen fontos együttműködési szerződést írtak alá ma Palicson a szerb és a magyar közmédia képviselői. A Szerbia és Magyarország közötti kapcsolatok gyorsabb erősödéséhez és fejlődéséhez a két médium is hozzájárul - hangzott el a palicsi eseményen. A Szerbiai RTV részéről Dragan Bujošević vezérigazgató látta el kézjegyével a szerződést. „Mi szeretnénk jól együttműködni ebben a térségben, és amikor a térséget mondok, akkor az egykori Jugoszlávia egészére gondolok. Számomra a térség Görögország, Bulgária és Magyarország is. Hasonló együttműködési szerződésünk van a Horvát Rádió és Televízióval, mint amilyet most aláírunk.”

A két médium közötti együttműködés 2015-ben kezdődött. Az MTVA számára stratégiai cél, hogy a szomszédos országok közmédiájával közös műsorokon és tartalmakon keresztül megjelenő kapcsolatot építsen ki. Közös programok, közös műsorok megjelenését tervezi Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója. „Az az adottság, amely ezt a régiót jellemzi, a számos nemzet egymásba gabalyodó együtt élése, arra predesztinál minket, hogy együtt kell működni. Egymás népét, kultúráját, egymás számára fontos értékeket, híreket meg kell ismertetni a másikkal is. Ezzel lehet elmélyíteni az egymás iránti bizalmat és azt, hogy mindenki boldogan és sikeresen éljen együtt a régióban.”

Ez a szerződés mintaként szolgál arra a további együttműködésre, amelyet Vaszily meg akar valósítani a környező országokkal. Szerbia és a szerb közmédia ebben a folyamatban mintaként szolgál. Az eseményen házigazdaként részt vett Bodzsoni István a Pannon RTV igazgatója, Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is.

együttműködési szerződés
szerb média
magyar média
Szerbiai RTV
MTVA

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.