Ugrás a tartalomra

Cáfolják az a hírt, hogy Mogherini elhagyta a Stabilizációs és Társulási Tanács ülését

2017.11.18
08:00
2024.03.19
08:32
Forrás
VajdaságMA
A Stabilizációs és Társulási Tanács ülését megtartották és a főképviselő asszony mindvégig ott volt - írta Federica Mogherini szóvívője a Tanjugnak eljuttatott közleményében.

Maja Kocijančič cáfolta, hogy az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője elhagyta volna pénteken a Stabilizációs és Társulási Tanács ülését, amelyen Ramush Haradinaj koszovói kormányfővel tárgyalt.  A szóvivő azt követően reagált, hogy olyan nem hivatalos értesülések láttak napvilágot, melyek szerint a főképviselő elhagyta a tárgyalást, miután Haradinaj a Belgrád-Pristina párbeszédben az Egyesült Államok erőteljesebb jelenlétét követelte. Ha az Egyesült Államokról van szó, mi szorosan együttműködünk a Nyugat-Balkán kérdésében, beleértve a kapcsolatok normalizálására irányuló párbeszédet is, áll a szóvivő közleményében.

Federica Mogherini
EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője
Ramush Haradinaj
koszovói kormányfő
Stabilizációs és Társulási Tanács ülése

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.