Ugrás a tartalomra

Lengyelország rakétákat vásárol az Egyesült Államoktól

2017.11.18
11:17
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
Az Egyesült Államok 10,5 milliárd dollár értékben ad el Patriot rakétavédelmi rendszereket Lengyelországnak.

A Pentagon bejelentése szerint az eladást pénteken hagyta jóvá a külügyminisztérium. Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter már márciusban jelezte, hogy Varsó elfogó rakétákat, robotrepülőgépeket, rövid hatótávolságú taktikai ballisztikus rakétákat vesz. Kifejezetten fejlett hadi technológiáról van szó, így a fegyvereladást az amerikai külügyminisztérium engedélye után még a kongresszusnak is jóvá kell hagynia. A Pentagon közlése szerint a két szakaszban lebonyolítandó üzletkötés lehetővé teszi majd Lengyelországnak, hogy a NATO-szövetségeseivel együtt vehessen részt légi és rakétavédelmi hadgyakorlatokon.

Lengyelország
rakéta
Egyesült Államok
NATO

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.