Ugrás a tartalomra

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

2017.11.18
18:56
2024.03.19
08:37
Forrás
index.hu
Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Lövöldözés is volt Mugabe elnök rezidenciájánál, a fővárosban harckocsik vonultak fel és robbanások hallatszottak.

A zimbabwei hadsereg szerdán közölte, hogy átvette az ország irányítását. A puccs oka az volt, hogy Mugabe a múlt héten menesztette alelnökét. Így akarta a nála negyven évvel fiatalabb feleségének átadni a hatalmat.

Zimbabwe
tüntetés
Robert Mugabe

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.