Ugrás a tartalomra

Tamburafesztivált tartottak Csantavéren

2017.11.19
11:35
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A Szárazfa lelke elnevezésű találkozóra idén a falu színházterme teljesen megtelt.

Idén is sokan érkeztek a Szárazfa lelke tamburatalálkozóra. A Tisza mentéről Zenta, Ada és Csóka is képviseltette magát. Magyarországról is több együttes vendégszerepelt Csantavéren. Szabó Péter Bence, Pántlika zenekar, Báta, Magyarország: „Szuper élményekkel gazdagodunk mindig itt Csantavéren. Ez a tamburásoknak egy kihagyhatatlan fellépés. Egy olyan dolog, ahol itt kell lenni.”

Idén 13 együttes érkezett az eseményre. Vörös Róbert, a szervező Mendicus Művészeti Központ elnöke elmondta, külön örömmel tölti el, hogy a muzsikusok között sok fiatalt lehetett látni. Ez annak is a jele, hogy a tambura reneszánszát éli - tette hozzá. Vörös Róbert, elnök, Mendicus Művészeti Központ, Csantavér: „Milyen nagy kavalkád van, nemcsak itt, hanem bárhova, ahova elmegyünk fellépni. Ez egy lehetőséget ad arra, hogy emberekkel ismerkedjen, társasági életet folytasson és nem utolsó sorban a magyar népzenét, a magyar nótákat művelje egy olyan hangszeren, ami kezdett lassan a feledésbe merülni, de most újból van egy ilyen tamburás mozgalom itt Vajdaságban.”

A műsor csúcspontja idén is az össznépi örömzenélés volt. Itt több mint negyven zenész lépett egyszerre színpadra.

Tamburafesztivál
Csantavér

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.