Ugrás a tartalomra

Amszterdam lesz az új székhelye az Európai Gyógyszerügynökségnek

2017.11.20
21:35
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Amszterdamba költöztetik majd az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) Londonból az Egyesült Királyság uniós tagságának tervezett megszűnése után - döntött a tagállamok kormányait tömörítő tanács hétfőn.

A tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek délutáni tanácsülésén többfordulós, titkos szavazás útján választották ki az új székhelyet.

A jelenleg még a brit fővárosban működő, de a Brexit miatt költözni kényszerülő szervezet új székhelyére eredetileg tizenkilenc tagállam pályázott, Horvátország, Írország és Málta azonban később visszalépett.

A fogadóirodák az EU-ban forgalmazható gyógyszerek jóváhagyásáért felelős EMA befogadására Amszterdamot, Milánót és Pozsonyt tartották a legnagyobb esélyesnek, utóbbi helyett azonban Koppenhága került be a voksolás második fordulójába, a harmadikba pedig már csak a holland és az olasz város.

A tárcavezetőknek ezután még az Európai Bankhatóság (EBA) új székhelyéről is szavazniuk kell.

Amszterdam
Európai Gyógyszerügynökség

Most

07:31

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.