Ugrás a tartalomra

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

2017.11.22
18:21
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

A négy kárpát-medencei magyar Dakar-versenyző gyülekezője Budapesten volt. Csak Horváth Lajos Laller nem tudott személyesen eljönni. A motorokat a romániai szatmárnémeti műhelyben készítették fel a szerelők az újabb dél-amerikai kalandra. Gyenes Emánuel, motorversenyző, Szatmárnémeti, Románia: „Ez a jó, hogy most már a motorok egyben vannak, és ezeket meg a felszerelést el tudjuk küldeni. A felkészülés nehezén túlvagyunk. Marad még egy hónap fizikai edzésre és a többire.”

Mani motorja harmadik Dakarjának vág neki. Dési János is tavalyi járgányával indul a több, mint 9000 kilométeres versenyen. Dési János, motorversenyző, Budapest, Magyarország: „Gyakorlatilag még a fizikai felkészülés maradt hátra, spiningelni, motorozni járok, ha jó idő van. Elsején utazunk Saghmeister Gabiékkal. Sok sivatagi nap lesz, már nagyon várom, hogy elinduljunk, mivel Peruban még nem voltam.”

A legtapasztaltabb a csapatban Saghmesiter Gábor, aki eddig a Dakar-rali mindegyik dél-amerikai versenyén jelen volt, idén tizedszer indul. Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szabadka, Szerbia: „Nincs még itt mindenem, mivel kiderült, hogy a légszűrőim otthon maradtak, de azokat majd a repülőn viszem. Gumijaim, a motorom készenlétben, az olajat itt sikerült beszerezni.

A motorokat Budapestről Gyenes Emánuel és a szerelők a franciaországi Le Havre kikötőbe vitték, ahonnan csütörtökön hajóznak ki Peru fővárosába. A 40-dik Dakar január hatodikán rajtol Limából.

Saghmeister Gábor
Lima
motor

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.