Ugrás a tartalomra

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

2017.11.22
19:11
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét. A Szabadkai Segítő Csipet Csapat ruhát és tűzifát adományozott a családnak, azonban a támogatásból sajnos sosem elég.

Bár esténként gyertyafénynél alszanak el a gyerekek, boldogan szavalnak a ház udvarán. A hatéves Marianna az óvodában tanult verseket kisöccsével is megtanítja. Jövőre a kislány első osztályba indul. Édesanyja már most azon aggódik, hogyan fogják beszerezni a szükséges tanfelszerelést. A kislány azt is elárulta, milyen ajándékot szeretne karácsonyra.

Cvijan Marianna:
„- Gitár.
- Mi az, ami most hiányzik a házatokba?
- Áram.”

Heten élnek egy romos házban. Az anyuka elmondta, a hideg közeledtével egyre nehezebb a dolguk, ugyanis a tüzelőkályha is nagyon rossz állapotban van, és félő, hogy kigyullad tőle a ház. Emellett a nyílászárók sem tartják bent a meleget. Bár a Szabadkai Segítő Csipet Csapat már többször is adományozott a családnak, a villanyszámlát így sem tudják kifizetni. Cvijan Zsuzsanna: „Nincs áram egy hete körülbelül. Nagyon nagy a tartozás. Egyedül nevelem a két kicsit. Itt laknak anyukámék is, de a nagymama nagyon beteg úgyszintén. Rákos. Az adósság kicsit felhalmozódott.”

Tartozásuk 36 ezer dinár. Az anyuka alkalmi munkákból próbálja eltartani a családot. A házban él beteg húga is, aki speciális kezelésre szorul, de egyelőre őt sem tudják kezeltetni. A Szabadkai Segítő Csipet Csapat most pénzt gyűjt, hogy a családnak ne kelljen gyertyafénynél ünnepelni a karácsonyt.

Az adományozók a 062/8953-441-es számon érdeklődhetnek.

Szabadka
Cvijan
Segítő Csipet Csapat

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.