Ugrás a tartalomra

Elhunyt David Cassidy amerikai színész, énekes

2017.11.22
21:54
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
Meghalt 67 éves korában David Cassidy amerikai színész, énekes, a hetvenes évek tinédzsersztárja - írta a The Hollywood Reporter online kiadása.

Cassidy kedden hunyt el szerettei körében, a floridai Fort Lauderdale egyik kórházában - közölte a lappal szóvivője, JoAnn Geffen. A sztárt néhány nappal korábban súlyos állapotban vitték a kórházba, több szervének működése leállt.

Februárban bejelentette, hogy demenciában szenved, ezért nem ad több koncertet, egészségére koncentrál és "élvezi az életet". A bejelentés azután történt, hogy búcsúturnéjának egy koncertje közben elfelejtette dalai szövegét, botladozott, majdnem elesett.

Az 1950-ben született Cassidy az 1970-től 1974-ig futó, The Partridge Family című tévésorozat lányos arcú főszereplőjeként lett a tizenéves lányok kedvence. A széria egy kertvárosi családról szólt, Partrigde-ék az özvegy édesanya vezetésével családi zenekarban játszottak. Az öt gyerek egyike volt Keith, az énekes-gitáros. Az egyes epizódok arról szóltak, hogy a család új dalt komponált. Cassidy valóban énekelt és gitározott, az anyát játszó Shirley Jones - a való életben Cassidy nevelőanyja - adta a háttérvokált, a többi szereplő azonban csak tátogott és eljátszotta, hogy zenél. A családi zenekar első kislemeze, az I Think I Love You a slágerlisták élére tört, több mint ötmilliót adtak el belőle. A The Partrigde Family nyolc albumot jelentetett meg. Cassidy később öt szólóalbumot is kiadott, teltházas szólókoncerteken lépett fel egészen az 1990-es évekig, lemezeiből több mint 30 millió fogyott el. Számos családi tévésorozatban szerepelt, egyszer Emmy-díjra is jelölték. Játszott főszerepet a Broadwayn és fellépett a londoni West Enden is.

Miután a The Partridge Familyben hirtelen népszerű lett, élethosszig küzdött az alkohollal és a drogokkal, többször járt elvonón, ittas vezetésért le is tartóztatták.

David Cassidy
amerikai
énekes
színész
meghalt

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.