Ugrás a tartalomra

Ismeretterjesztő tanfolyam volt Adán

2017.11.24
13:10
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Fiatalok számára szervezett tanfolyamot az adai Pro Communitas a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségével karöltve. A kurzusnak az adai Műszaki Iskola adott otthont.

A tanfolyam célja, hogy kiegyenlítődjön a gyerekek közötti esély, függetlenül attól, milyen létszámú vagy szociális hátterű családban nevelkednek. Bálint Ferenc, elnök, Pro Communitas: „A kurzus témái: hatékony kommunikációs szabályok, önéletrajz, motivációs levél, a munka, a vállalkozás és a pénz világa, Szerbia társadalmi felépítménye, valamint a jogrend.”

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége azért vállalt szerepet a kurzus létrehozásában, mert hiányosak a fiatalok ismeretei, amit pótolni kell. Krizsán Vilmos, elnök, VANCSESZ: „Egyrészt azért, mert régen azt mondták, a középiskola után várja őket a munka, most viszont sok esetben nagyon nehezen tudnak bejutni a munka világába. Sokkal inkább a vállalkozói szellemet, a saját vállalkozását kell majd elindítaniuk.”

A Pro Communitas civil szervezet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán nyert támogatást a tanfolyam megszervezésére, összesen 600 ezer forintot, azaz mintegy 230 ezer dinárt.

Ada
Pro Communitas
VANCSESZ
tanfolyam
fiatalok

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.