Ugrás a tartalomra

Nálunk is dübörög a Black Friday-őrület, vagyis a fekete péntek

2017.11.24
13:31
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Ezen a napon az akcióban résztvevő üzletekben óriási árengedménnyel vásárolhatunk. Népszerű a háromnapos, hétvégére is kitolt fekete péntek, de egyes cégek egész hétre hirdettek Black Friday-akciót.

Már nyitás előtt sorakoztak a vásárlók egyes üzletek előtt fekete péntek reggelén. Ilyenkor főleg a műszaki cikkek kapósak. Mák Eszter, vásárló: „Szükségem volna egy vasalóra, jöttem és szétnézünk, szerintem jó az eladóknak is és a vevőknek is, kicsit olcsóbban jutnak az áruhoz.”

A pénztár előtt is kígyóztak a sorok.

Apró István, Apró Ilona:
„- Már vásároltunk egy frizsidert, úgyhogy megvettük már.
- Már régóta kellett volna, és most kihasználjuk ezt a fekete pénteket és megvettünk egy frizsidert, van öt százalék engedmény rá. Remélem jó jártunk.”

A Dudi Co.-ban akár 50 százalékkal is nagyobb forgalmat tudnak megvalósítani fekete pénteken. Knežević Gyöngyi, üzletvezető: „Természetesen ez már az ünnepek előtti vásárlási fellendülés, és ez egy jó alkalom, ha valakinek szüksége lenne egy bizonyos készülékre, egy konyhai gépre vagy berendezésre, akár tévére, telefonra, ez most egy jó pillanat, szép engedményeket lehet megvalósítani. Az engedményeink öttől akár hetvenhét százalékig is terjednek.”

A divatcikkeket árusító üzletekben is fellendült a forgalom. A DDG-ben már csütörtökön megkezdték az akciót. Sokan kíváncsian nézelődtek. Vásárló: „Még nem kaptam meg a járandóságomat, remélem ma lesz nyugdíj, akkor még egyszer elsétálok. Van, ami kell.”

A Black Friday, vagyis a fekete péntek akció Amerikából ered, ahol a Hálaadást követő pénteken óriási akciókkal várják az üzletek a vásárlókat. Ezzel a nappal indul meg a karácsonyi bevásárlási láz, és az elnevezés arra utal, hogy ilyenkor hatalmas dugók alakulhatnak ki a közlekedésben a boltokhoz siető vásárlók miatt.

Black Friday
feket péntek
akció
kereskedő

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.