Ugrás a tartalomra

Fejlesztőpedagógiai kurzust szerveznek Zentán a sérült személyek számára

2017.11.27
14:10
2017.11.27
17:30
Forrás
Pannon RTV
A Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karához tartozó Pető András Főiskola konduktorai látogattak ma Zentára.

Ezúttal egy újabb háromhetes intenzív fejlesztőpedagógiai kurzust tartanak a helyi és a környékbeli sérült gyermekek és fiatalok számára Zentán.

A foglalkozások különböző csoportokban folynak. Rekovics Erika kisfiával érkezett a tanfolyamra. Már másodjára vesznek részt a kurzuson. Rekovics Erika, résztvevő: „Nagyon jó véleményünk van az egész szervezésről, mivel a mi kisfiunknak is sokban hozzájárul a mindennapokhoz, hogy hogyan is, mint is tudunk alkalmazni odahaza.”

A kurzus résztvevőinek nagy százaléka visszatérő, gyerekek és fiatal felnőttek. Emellett természetesen a tanfolyamra új jelentkezők is érkeznek. Perpauer Attila, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „Olyan visszajelzések érkeznek, hogy a mozdulatsorokat, amelyeket itt tanultak, azokat a mindennapi életben tudják használni. Tehát nagyon jók a visszajelzések, és úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy a sérült embereket, és az ilyen fokú sérüléseket is vissza tudjuk integrálni a normális társadalomba.”

Az MNT oktatási stratégiájában fontos helyen szerepel a fejlesztőpedagógia – emelte ki Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke. Ennek érdekében még 2015 decemberében felvették a kapcsolatot a magyarországi Pető András Főiskolával, hiszen fontos lenne, hogy az általuk képviselt módszer Vajdaságban is meghonosodjon. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Talán a legfontosabb feladata és célja ennek a módszernek, hogy a sérült személyek önállóvá váljanak, hogy beintegrálódjanak a társadalomba. Az elmúlt időszakban megvalósult képzések és fejlesztések is azt az irányt vették alapul, hogy csoportosan, vagy a sérülés fokától függően a személyekkel egyénileg is foglalkoztak, hogy a cél minél jobban megvalósuljon.”

A konduktorok folyamatosan várják a jelentkezőket. Egy szűrést követően megállapítják, hogy a sérült gyermek konduktív pedagógiával fejleszthető-e. Amennyiben nem, abban az esetben pedig tanácsot kaphatnak a szülők, hogy hova tudnak fordulni.

Pető András Főiskola
konduktorok
Zenta
sérült személyek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.