Ugrás a tartalomra

Kitarović: Horvátország nem volt agresszor

2017.11.30
13:53
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
A hágai ítélethirdetéskor a horvát államfő megszakította útját és hazautazott.

A hágai Nemzetközi Törvényszék szerdán nem Horvátország és a horvát nép felett ítélkezett, Horvátország nem volt agresszor és a legtöbbet tette Bosznia-Hercegovina függetlenségéért - jelentette ki Kolinda Grabar-Kitarović horvát államfő a horvát tábornok öngyilkossága miatt összehívott sajtótájékoztatóján.

Az ítélethirdetéskor Izlandon tartózkodó Kitarović megszakította útját és hazautazott. Kiemelte, a horvátok elsőként védekeztek a nagyszerb agresszió ellen. Horvátország senkit se támadott meg - hangsúlyozta a horvát elnök. Az államfő szerint Horvátország, élén Franjo Tuđman akkori elnökkel az Egyesült Államokkal karöltve a legtöbbet tett Bosznia-Hercegovináért, minden tekintetben elismerte az ottani függetlenségi referendumot.

Hága
Kitarović
Horvátország
agresszor

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.