Ugrás a tartalomra

Korrupcióellenes tervet fogadott el a magyarkanizsai KKT

2017.11.30
17:59
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Községi Képviselő-testület ülésén a 20 napirendi pont közül a legfontosabb a 2017-es költségvetés módosítása, valamint a korrupcióellenes terv elfogadása volt.

A képviselő testület elfogadta a korrupcióellenes tervet, amelyet az Európai Unió megkövetel minden községtől, és a korrupcióellenes mechanizmusok erősítését irányozza elő. Szarapka Ede, elnökhelyettes, Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület: „Ezáltal újra tudjuk majd azokat a vádakat hárítani, amelyek a községi közigazgatás és a községi vezetőség számlájára érkeznek, sokkal átláthatóbbá tudjuk tenni a rendszert, és szerintem ez egy nagyon fontos rendelet.

A 2017-es községi költségvetés január-szeptemberi teljesítése, valamint a költségvetésről szóló rendelet módosítása is sorra került, miszerint a tervezett 1 milliárd 70 millió dinár helyett most 940 millió dinárra csökkentették azt. Kravić Miloš, elnök, Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület: „A községi költségvetés a mai nappal mintegy 600 millió dináros nagyságrendben valósult meg, terveink szerint ez az év végéig elérheti a 700-720 milliót. Ez valamennyivel kevesebb lesz a tervezettnél, de mivel tisztában vagyunk azzal, hogy sohasem tudjuk 100 százalékban megvalósítani a költségvetést, egy ekkora megvalósítás is jó irányt mutat.”

A képviselők döntöttek a gyermekes családok pénzügyi támogatásához való jogosultságokról, vagyis ezentúl a kettes, hármas és négyes ikrek esetén a szülő nem babakocsit kap, hanem pénzügyi támogatást.

Magyarkanizsa
kkt
Szarapka Ede
korrupció

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.