Ugrás a tartalomra

Már működik a világ legnagyobb lítium-ion technológiájú akkumulátora

2017.12.02
07:36
2022.07.27
10:49
Forrás
Euronews
Az óriási elem Dél-Ausztrália áramellátását hivatott biztosítani.

A Tesla által épített 100 megawattos akkumulátort pénteken indították be. Az ausztrál kontinens déli része az elmúlt időszakban gyakran küzdött áramellátási problémákkal.

A Tesla igazgatója nemrég azt ígérte, hogy száz napon belül megépítik az akkumulátort – ez sikerült is nekik. A gigászi tároló egy francia építésű szélerőmű-parkra csatlakozva szolgáltat megújuló energiát rengeteg háztartásnak. Az aktiválás mindenképpen világpremier, mostantól elvileg nem fordulhat elő olyan, mint tavaly, amikor az egész szövetségi állam sötétségbe borult.

Tesla
akkumulátor
Ausztrália

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.