Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Winterfest

2017.12.05
19:55
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A Winterfest a pravoszláv újév napjáig, vagyis 40 napon keresztül várja az érdeklődőket.

Megnyílt Szabadka karácsonyi-újévi vására, a Winterfest. Az érdeklődők 40 napig tekinthetik meg a főtéren, és természetesen vásárolhatnak is.     

Az idén is sok eladó kínálja színes portékáit a szabadkai Winterfesten. Horváth Valéria saját készítésű fajátékokat árul, idén először a karácsonyi vásárban is. Horváth Valéria, árus: „Hála Istennek, elég sokan érdeklődnek iránta, remélem, hogy vissza is fognak jönni vásárolni, és én gondolom, hogy meg vannak elégedve, mert mindenkitől azt a visszajelzést kapjuk, hogy szépek a termékeink.”

Az ajándékok mellett természetesen forralt bort és más finomságokat is lehet kapni. A kürtős kalács például változatlanul sláger a vásár látogatói között. Čolić Péter, árus: „Ez az első nap olyan, hogy sokan tudják, nem tudják, de meg vagyunk vele elégedve.”

A Winterfestet, vagyis Szabadka város karácsonyi és újévi vásárát először a Zeneiskola diákjainak kórusa karácsonyi énekekkel nyitotta meg. Horvát Tímea, a város alpolgármestere köszöntőbeszédében elmondta, az idén már tradicionálisnak is nevezhető a vásár, hiszen hetedszer nyitja meg kapuit. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Azt gondolom, hogy a szabadkaiak minden évben örülnek ennek a vásárnak, hiszen azok, akik nem tudnak eljutni akár a budapesti, a szegedi vagy a bécsi karácsonyi és téli vásárra, azok megtehetik itt a gyönyörű szabadkai Fő téren. Egyben jó szórakozást is kívánnék az ide látogatóknak, rengeteg kiállítónk van, az elkövetkezendő 40 napban tehát a családok, a rokonok, az ismerősök, mindenki meg tudja látogatni a vásárt, ajándékot tud vásárolni szeretteinek az ünnepekre. Azt gondolom, hogy a szabadkaiak számára ez egy nagy öröm, ehhez kívánok nekik az elkövetkező időszakban jó időtöltést és békés adventra való készülődést, majd karácsonyi ünnepeket.”

Winterfest
Szabadka
téli vásár

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.