Ugrás a tartalomra

Bábelőadással kedveskedtek Mikulásra az adai gyerekeknek

2017.12.05
20:05
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Bábszínházi előadást tartottak ma az adai Szarvas Gábor Könyvtár képkiállító termében. A gyerekek és a szüleik is nagyon élvezték a produkciót.

A terem megtelt nézővel. A gyerekek csillogó szemekkel nézték az előadást. A mesében Tapsi és Füles, a két nyuszitestvér történetével ismerkedhettek meg, akik lelkesen készültek a Mikulás fogadására.

Hajagos Anita, résztvevő: „Nagyon fontos a gyerekeknek a bábozás, a szerepjáték, hogy lássák élőben, hogy nemcsak mese van, nemcsak rajzfilm. Természetesen, amikor van, akkor mindig jövünk.”

A Jancsi bohóc Bábszínház 12 éve működik. Általában kultúrotthonokban, óvodákban és iskolákban lépnek fel tematikus, évszakhoz vagy ünnephez kötődő műsoraikkal. Emellett népszerű írók meséit, vagy népmeséit dolgozzák fel, de saját meséket is előadnak.

Mészáros Enikő, vezető, Jancsi bohóc Bábszínház, Ada: „Szerintem népszerű, mert folyamatosan jönnek, és nem kevesen. Ugyanúgy a felnőttek, mint a gyerekek körében. Azért, mert a mese az mindig fontos, minden gyereknek. Főleg az, amikor a báb megelevenedik, és élővé válik, és valahol azonosulni tud vele a gyerek. Ebben a félelmeit, örömeit kiélheti, felszabadul, és gyógyul általa.”

A gyerekeket a végén szerény ajándékkal lepték meg a bábszínház munkatársai.

Jancsi bohóc Bábszínháza
Mikulás
Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.