Ugrás a tartalomra

NOB: Oroszország nem indulhat a 2018-as téli olimpián

2017.12.06
12:15
Forrás
hvg, hirado.hu
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése szerint Oroszország nem indulhat a 2018-as dél-koreai téli olimpián. Az igazoltan doppingmentes sportolók azonban olimpiai zászló alatt indulhatnak.

A döntést azután hozta meg a NOB, hogy a 2014-es szocsi olimpián államilag támogatott doppingolás folyt, és ezt kivizsgálta a nemzetközi doppingellenes szervezet is. Oroszország kizárása nyomatékosítja, hogy ez az epizód mennyit rombolt a sport megítélésén - áll a NOB közleményében.

Az orosz politikusok a társadalom megosztásáról és az ártatlan sportolók büntetéséről beszélnek. Kedden dönt az oroszországi Olimpiai Gyűlés arról, hogy az orosz sportolók semleges indulóként részt vesznek-e a megmérettetésen. Az orosz sportolók totális üldöztetésének célja Oroszország és az egész népünk megalázása - mondta az orosz Duma sporttal megbízott alelnöke.

Vlagyimir Putyin elnök is megalázónak nevezte azt a lehetőséget, hogy Oroszországnak semleges lobogó alatt kelljen majd szerepelnie az olimpián.

Téli Olimpiai Játékok

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.