Ugrás a tartalomra

Könyvbazárt rendeztek az Újvidéki Színházban

2017.12.06
19:07
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A bevételt jótékony célra fordítja az intézmény vezetősége.

Mindössze 100 és 200 dinárért lehetett a háromnapos könyvbazáron vásárolni azokból az alkotásokból, amelyeket a színházkedvelők és látogatók önkéntesen, adományként hoztak egy-egy előadás előtt. Azok, akik pedig szeretik a papír illatát, örülnek az ilyen lehetőségnek – mondta Szalai Bence. „Rengeteg jó könyvet vettem már itt próbaszünetben, most is csak kisurrantam, hogy körülnézzek az újdonságok között. Szép ötletnek tartom.”

A nagybecskereki Liptai Csaba is megtalálta a számára legérdekesebb példányt. Neki az a fontos, hogy anyanyelvű könyvet tud vásárolni. „Nagyon ritka az olyan hely, ahol mi könyveket tudunk vásárolni és különösen magyar anyanyelvünkön, és ilyen olcsón. Megtaláltam a Magyar irodalom és kultúrát, aminek nagyon örülök, mivel szeretek olvasni.”

A színház vezetősége nem először szervezett jótékonysági gyűjtést, de csak könyvvásárt első ízben tartottak. Ferenc Judit, művészeti munkatárs, Újvidéki Színház: „Azokat a könyveket adtuk el, amiket az évad kezdetén megindult akcióban gyűjtöttünk össze, ugyanis színházjegy helyett a nézők egy könyvet hoztak, illetve adományoztak a színháznak, amiket most a könyvbazár akciónkon adunk el. Nagyon sok, legalább hatszáz könyvet sikerült ily módon begyűjteni, a nézők hozták zacskókkal, dobozokkal a könyveket. Egy nagyon szép adományt kaptunk a Forum Könyvkiadótól és az Újvidéki Könyvtártól.”

A könyvbazár nem szűnik meg, ugyanis december 13-án, 14-én és 15-én az előadások, illetve a nyilvános főpróbák előtt újra kinyit és a könyvkedvelők újra vásárolhatnak.

Újvidéki Színház
könyvbazár

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.