Ugrás a tartalomra

Mikulás-járás Temerinben

2017.12.06
19:37
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A Mikulás Temerinben is megörvendeztette a gyerekeket a település utcáin és oktatási intézményeiben.

Hó híján lovaskocsival járta Temerin utcáit a Mikulás. A járókelőknek és a gyerekeknek a jókívánságok mellett gyümölcsöt és édességet osztogatott. A helyi óvodába és iskolába is betért. Tóth Katarina, Temerin: „Én nagyon szeretem, amikor jön a Mikulás, tegnap este kikészítettük a csizmáinkat, van még két testvérem, és együtt kikészítettük, megtakarítottuk őket, és reggelre ott vártak az ajándékok, amiknek nagyon megörültünk. Az iskolában is nagyon tetszik az, hogy nemcsak az alsósok, hanem a felsősök is kapnak ajándékokat.”

A legkisebbek a szüleikkel várták a Mikulást. Czakó Klementina, szülő, Temerin: „Örömmel adjuk tovább a gyermekeinknek, mert ha a régi hagyományainkat nem őrizzük, akkor kihal a nép és a magyarság, erre nagyon kell vigyázni.”

Ajándékot kapni nagy öröm, de legalább akkora öröm adni is – vallja a Mikulás. „Azt szoktam mondani a gyerekeknek, nem kell hogy az nagy ajándék legyen, drága ajándék. A figyelmességben van a lényeg. Míg mi azt elkészítjük, gondolunk rájuk odaajándékozzuk örömmel anyunak, apunak, nagymamának, akárkinek.”

A Mikulás-járást pár év kihagyás után a helyi Kertbarátkör elevenítette fel. Kovács Róbert, alelnök, Temerini Kertbarátkör: „Kedveskedni a fiatalabb korosztálynak, a Kertbarátkör tagságának, illetve Temerin lakossága gyerekei és unokái számára, ez egyben a megmaradásunk, illetve a magyar lakosság fennmaradásának a jelképe.”

A temerini Mikulás-járást a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.   

Mikulás-járés
Temerin
Kertbarátok

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.