Ugrás a tartalomra

Jótékonysági ünnepi koncert Szabadkán

2017.12.07
11:17
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Camille Saint-Saëns Karácsonyi oratóriumával varázsolt ünnepi hangulatot a szabadkai Városháza dísztermébe a Pro Musica Kamarakórus, a Garden Kvartett és vendégeik.

A Pro Musica Kamarakórus és a Garden Kvartett először vasárnap, egy neves budapesti orgonista és akadémiai zenetanár meghívására mutatta be a magyar fővárosban a Karácsonyi oratóriumot. Tumbász Gabriella, elnök, Pro Musica Kamarakórus: „Az ottani református templom orgonistája, Pálúr János volt az orgonánál, ő hívott meg bennünket, ez egy hosszabb együttműködés, két éve hallgatott bennünket és akkor megtetszettünk neki.”

A koncert karnagya, Paskó Csaba plébános, a Szabadkai Zeneiskola tanára volt, aki maga több mint tíz évig vezette a kórust. A Pannon RTV-nek elmondta, habár a szabadkai koncerten nem Pálúr János ült az orgona mögött, így is sikerült klasszist találni a billentyűk mögé. Paskó Csaba, plébános, karnagy: „Ez a történet így kikerekedett, hogy Pálúr Jánossal megcsináltuk Budapesten, Vizin Kornél tanár úrral, aki a mi orgonaművészünk, pedig most itt Szabadkán. Mikulás napja van, Szent Miklós, és ugyanakkor karácsony, világszerte mindenhol harsog a televízióból, hogy jónak lenni jó, karácsony Jézus születése, ugyanakkor az ajándékozás ideje, úgy gondoltuk, hogy akkor a mai estet egy jótékonysági célra is fölajánljuk, hiszen megkerestek bennünket egy beteg kisfiú, Pósa Martin szülei, és nekünk ez természetes volt, hogy a hangverseny bevételét, ami igazából nem is bevétel - jótékonysági adomány, az az övéké lesz.”

Az est szólistái Baranyi-Dúlics Tímea, Csikós Krisztina, Csúzdi Eszter, Hevesi Tibor és Gábor Zoltán voltak. A szabadkai Pro Musica Kamarakórus története során a szerda esti volt a 845. fellépése. Ez a szám azonban annak tudatában nem tűnhet soknak, hogy jövőre ünneplik a kórus fennállásának 50-dik évfordulóját.

Pro Musica Kórus. Városháza
Szabadka
Karácsonyi oratórium

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.