Ugrás a tartalomra

Koncz István-emlékestet tartottak csütörtökön Magyarkanizsán

2017.12.08
08:43
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A kétszeres Híd-díjas költő születésének 80., halálának pedig 20. évfordulójára emlékeznek.

A kétszeres Híd-díjas költő születésének 80., halálának pedig 20. évfordulóján a neves alkotó életét és munkásságát a vajdasági magyar irodalom kiváló ismerője, Virág Zoltán szegedi irodalomtörténész méltatta, verseiből pedig a magyarkanizsai Bicskei István színművész és a temerini Kollár Mária pedagógus olvasott fel. Az idén egy válogatás is megjelent Koncz István verseiből, és egy emléktábla is került a költő magyarkanizsai szülőházára, ezt az évet ugyanis a költő emlékévévé nyilvánította a helyi önkormányzat.

Virág Ibolya, a Koncz-hagyaték gondozója, Horgos: „Egy nagyon értékes költőről van szó, nagyon értékes emberről van szó. Egy hiteles emberről, aki soha nem adta el magát, aki következetes volt élete végéig. Ezt versei is példázzák, hiszen nem voltak törések az ő költészetében.”

Koncz István-emlékest
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.