Ugrás a tartalomra

Ezúttal Horgoson szervezték meg a Diákszínjátszó Fesztivált

2017.12.08
14:07
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Tíz magyar és szerb nyelvű előadás szerepelt a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola szervezésében megrendezett fesztivál programján.

Az eseményt több évig Magyarkanizsán szervezték meg, ezúttal a horgosi Művelődési Ház adott otthont a rendezvénynek. A fesztivál első felében a felsősök, az uzsonnaszünet után pedig az alsósok léptek a horgosi Művelődési Ház színpadára. Kovács Gyólay Emma és Fujkin Zsófia a horgosi Pöttöm színpad előadásában szerepelt. - Kovács Gyólay Emma, fellépő, Horgos: „A Pöttöm Színpad a Szomorú boszorkány című előadást adta elő, ami két meséből áll, igazából mi szerkesztettük őket össze, félig eredeti ötlet, félig pedig egy létező mese.”

Fujkin Zsófia, fellépő, Horgos: „Úgy gondolom, hogy nagyon kreatív csapattagok vannak, és könnyen meg tudtuk oldani, hogy összekapcsoljuk a két darabot, szerintem könnyen ment.”

A helyiek mellett kispiaci, magyarkanizsai, törökkanizsai és bácskossuthfalvi gyerekek is színpadra léptek. Az előadásokat háromtagú szakmai zsűri értékelte. A Diákszínjátszó Fesztivál hosszú évek után tért vissza Magyarkanizsáról Horgosra, mivel az idén befejeződtek a horgosi Művelődési Ház felújítási munkálatai - mondta Szekeres Valentin, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola igazgatója. „Immár 13. alkalommal igazolja a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola a tartományi oktatási titkárság jóvoltából azt, hogy milyen fontos szerepet tölt be a pedagógiában a diákszínjátszás, a tanulás, a tanítás folyamatában, és úgyszintén a tanulók személyiségfejlesztésében is.”

Az eltelt több mint egy évtized alatt több olyan egykori horgosi kisdiák lett valamelyik környékbeli színtársulat tagja, aki annak idején éppen a Pöttöm Színpad darabjaiban tette meg első lépéseit a világot jelentő deszkákon.

Horgos
Diákszínjátszó Fesztivál
Kárász Karolina Általános Iskola

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.