Ugrás a tartalomra

Újvidéken mutatták be Dudás Károly „Nem Éltünk Gyöngyszigeten” című könyvét

2017.12.08
15:26
2017.12.08
17:45
Forrás
Pannon RTV
A két kötetből álló kiadvány a szerző válogatott riportjait, interjúit és egyéb írásait tartalmazza, betekintést nyújt a vajdasági magyarság néhány évtizedes múltjába

A könyv bemutatóját az újvidéki Dominó vendéglőben tartották. A vendéglő szimbolikus helyszínválasztás volt, ugyanis egykor a vajdasági magyar értelmiségi, közéleti személyek gyülekezőhelye volt. Dudás Károly több évtizedes munkásságának gyűjteménye a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg.

Dudás Károly, szerző: „Tulajdonképpen mindenre figyeltem, amiről úgy éreztem, hogy fontos a délvidéki magyarság szempontjából. Tehát, itt is elmondtam, ezen az irodalmi esten, hogy ebből a kötetből az olvasó nem tudja kideríteni mi történik távoli világrészeken, mi zajlik a lélek különböző bugyraiban. De arról meggyőződésem, hogy tudósít a könyv, hogy hogyan éltünk itt a délvidéken az elmúlt fél évszázadban. Hát, nem éltünk Gyöngyszigeten, ahogy a könyv címe is mondja.”

 

Dudás Károly
Nem Éltünk Gyöngyszigeten

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.