Ugrás a tartalomra

Könyvbemutatót tartottak péntek este a temerini művelődési központban

2017.12.09
11:07
2017.12.09
17:37
Forrás
Pannon RTV
Ádám István Fürjbúcsúztató című helytörténeti és néprajzi kötetének bemutatóján a szerzővel Csorba Béla néprajzkutató beszélgetett.

A könyv 200 példányban jelent meg, a temerini TAKT kiadásában.

Ádám István, helytörténész: „Néprajzi gyűjtéssel már középiskolás korom óta foglalkozok, és különböző témájú, vagy a tanyákkal, egy időben a negyvennégyes áldozatokat gyűjtöttem össze, úgyhogy mindig valamilyen témával foglalkoztam, mindig a helytörténet és a néprajz között mozogtam. Két jó helybéli tanárom volt, akinek a segítségével tudtam irányt venni, Csorba Béla néprajzkutató és Ökrész Károly helytörténész. Az ő segítségükkel gyűjtöttem ezeket az adatokat, és hát persze nem hosszabb volumenű ez a cikk, hanem rövidebb, és nem tudom, 20-30-ból állt össze ez a kötet.”

Ádám István
Temerin

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.