Ugrás a tartalomra

Kézilabdacsarnok avatóval ünnepelték Kelebia évfordulóját

2017.12.09
16:02
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi község alapításának 93. évfordulója alkalmából az ünnepi műsor keretében felavatták és átadták rendeltetésének a csarnokot. Ezután kezdődött az I. Kelebia Futsal Kupa.

A nemzeti himnusszal kezdődött az avatóünnepség.

Egy 20 éves álom vált valóra az új kézilabdacsarnokkal - jelentette ki Maczkó József. Kelebia polgármestere hozzáfűzte, az álom azonban ezzel még nem ért véget, hiszen újabb terveik vannak: „Olyan színvonalú csarnokot hoztunk létre, amely akár nemzetközi mérkőzések lejátszására is alkalmas. Szándékaink szerint, reményeim szerint 1-2 év múlva arról tudok beszámolni, hogy itt egy edzőtábort hoztunk létre. Szállással, sportcsarnokkal, sportpályákkal, ökoturisztikai résszel. Ezen dolgozunk most.”

A magyar kormány 615 millió forinttal támogatta a sportcsarnok megépítését. Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntőbeszédében kiemelte, a legjobb befektetés az építkezés: „Bízunk abban, hogy itt akár a kelebiai fiatalok, idősebbek ebben a csarnokban, amely korábban itt nem volt, kihasználják bármilyen sportágra, mert akkor az egészségüket védik, és védik ezzel az egész országot, mert kevesebbe fog kerülni az egészségügy fenntartása a nemzetünknek.”

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szerint nagyon fontos, hogy minél többen használják majd a sportcsarnokot, és minél több gyermek sportoljon: „Nekem nagyon örül a szívem, mert most itt a sok gyermeket látom, a sok csillogó szemű gyereket. Ez az értelme, ez a munkánknak is, hogy minél jobban népszerűsítsük a sportot. Annak meg az egyik alapfeltétele, hogy legyen megfelelő sport infrastruktúra.”

Az nemzeti színű szalag átvágása előtt a falu plébánosa, Pribitek László megáldotta a létesítményt. Az ünnepélyes átadó után a helyi általános iskola fitness bemutatóval kedveskedett a vendégeknek, majd kezdetét vette az 1. Kelebia futsal kupa.

Kelebia
kézilabdacsarnok
Futsal Kupa

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.