Ugrás a tartalomra

Adventi felvonulást tartottak Hajdújáráson

2017.12.10
19:44
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap délután négy órakor ünnepi misére várták az embereket, majd a hívők végigvonultak a templomtól a helyi közösség épületéig.

Mécsesekkel vonultak végig a résztvevők a hajdújárási adventi körmeneten.Az embertömeg a templomból a helyi közösség épületéig vonult, ahol kirakodóvásár várta őket. Kürtős kalácsot és forralt bort kínáltak az embereknek. A szomszédos falvakból is érkeztek érdeklődők. Péity Károly, Hajdújárás: „Minden hagyományőrzést támogatok, ennek is nagyon örülök, hogy megrendezik a faluban.”

Hagyományos ünnepi műsorral készültek a Lifka Sándor Művelődési Egyesület szakosztályai. Négyévestől egészen a 80 évesig minden korosztály képviseltette magát a színpadon. Somogyi Mihály, Nosza: „Kevés faluban van ez így, hogy ilyen szépen megünneplik az adventet.”

Szalai Eszter, a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy az ünnepi műsor egyik célja a hagyományápolás, az ünnepi hangulat megteremtése. „2007-ben kezdtük el a rendezvény szervezését. A közösséget, az együvé tartozást, a melegséget, a meghittséget, az ünnepet, a szeretetet akartuk ezzel még fokozni, és hagyományossá vált. Először csak megpróbáltuk, és aztán alig várjuk már minden évben, hogy újra megcsináljuk. Nem csak a faluból jönnek, hanem a környező falvakból is itt vannak az emberek.”

A műsor végén a Rózsa Sándor civil szervezet rajzpályázatának díjkiosztója következett. Végül pedig minden gyerkőc csomaggal távozhatott. Az esemény médiatámogatója a Pannon RTV volt.

advent
felvonulás
Hajdújárás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.