Ugrás a tartalomra

Szalmonellás babatápszer

2017.12.11
09:47
2017.12.11
21:11
Forrás
Tanjug
Franciaország elrendelte a Lactalis Csoport tejtermékeket gyártó óriásvállalat babatápszereinek és gyermekételeinek kivonását a forgalomból, továbbá árusításuk betiltását.

Hivatalosan nem árusítják a francia Lactalis cég azon bébitápjait, amelyek szalmonellafertőzést okozhatnak. Goran Stojković, az egészségügyi minisztérium felügyelője megerősítette, hogy a szóban forgó három Lactalis termék nem szerepel a szerbiai Egészségügyi Minisztérium nyilvántartásában, és azok, szavai szerint, sohasem voltak kereskedelmi forgalomban Szerbiában. Mint ismeretes, Franciaország elrendelte a Lactalis Csoport tejtermékeket gyártó óriásvállalat babatápszereinek és gyermekételeinek kivonását a forgalomból, ugyanis a szóban forgó termékekben szalmonella baktériumot találtak. Franciaországban eddig 26 gyermek betegedett meg a szóban forgó, szalmonellával fertőzött termékektől.

szalmonella
babatápszer

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.