Ugrás a tartalomra

Ma tartották a Közép-Európai Kezdeményezés csúcstalálkozóját Minszkben

2017.12.12
15:18
2019.12.11
15:03
A minszki találkozót kihasználva Szijjártó Péter és Nebojša Stefanović kétoldali tárgyalást folytatott.

Az ülésen Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere felszólalásában azt mondta, Európa nagyon komoly problémákkal néz szembe, ilyen a migráció, a gazdaságfejlesztés és az Európai Unió bővítése.

Ezeket érzelmi alapon nem, csak a józan ésszel lehet jól megoldani - tette hozzá a tárcavezető. A csúcson jelen volt Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter is, akivel Szijjártó Péter arról állapodott meg, hogy Magyarország és Szerbia felgyorsítja a munkálatokat annak érdekében, hogy jövő tavasszal megnyithassák a Bácsszentgyörgy és Rastina közötti határátkelőhelyet, valamint abban, hogy jövőre elkezdik a Kübekháza és Rábé közötti határállomás megépítését.

A találkozón egyebek mellett infrastrukturális, energetikai projektekről, biztonságpolitikáról is tárgyaltak - mondta Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. Hozzátette: „Szerbia folytatni kívánja az együttműködést a Közép-Európai Kezdeményezés országaiban. Természetesen hozzájárulunk ahhoz, hogy a regionális projektek, az európai szintű projektek jelentős helyen szerepeljenek a gazdaságunkban, ezzel biztosítva Szerbia lakosainak a jobb életminőséget.”

 

Szijjártó Péter
Nebojša Stefanović

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.