Ugrás a tartalomra

Ünnepi műsor keretében adták át a felújított topolyai színházat

2017.12.13
09:02
2017.12.13
16:55
Forrás
Pannon RTV
A 240 férőhelyes terem az elmúlt két évben teljes átalakításon ment keresztül. A jövőben színházi előadásokon és művelődési műsorokon kívül bálok, konferenciák szervezésére is alkalmas lesz.

Kislinder Gábor polgármester adta át rendeltetésének az új topolyai színházat. Elsőként a Kodály Zoltán magyar és a Vuk Stefanović Karadžić szerb művelődési központ produkcióját tekinthették meg a meghívott vendégek.

Sörfőző Szűgyi Judit, tag, Cirkalom Táncegyüttes, Topolya: „ Nagyon jól éreztük magunkat, örültünk, hogy végre a színházban léphetünk fel, úgy érzem, hogy Topolyának nagyon nagy szüksége volt erre a színházra, hiszen két művelődési központ használja, az amatőr színjátszók is, azt hiszem jól ki fogjuk használni, mi is, a vendégekről nem is beszélve.”

 

A színház épülete tíz évig használhatatlan állapotban volt, két évvel ezelőtt kezdődtek a felújítási munkálatok, amelynek köszönhetően, új tetőszerkezetet, nagyobb színpadot, modern fény és hangtechnikát, kényelmes nézőteret és költséghatékony fűtésrendszert alakítottak ki.

Csípe Tímea, igazgató, Művelődési Ház, Topolya: „Az igazi munka az most kezdődik, programokkal megtölteni elsősorban a színpadot és természetesen visszacsalogatni a közönséget, akik az elmúlt tíz év alatt, valljuk meg őszintén, kicsit elszoktak a színházi előadásoktól, kötve volt a kezünk, a moziterem színpada nem volt méltó és alkalmas, hogy nagyobb rendezvényeket és nagy díszlettel rendelkező előadásokat tartsunk.”

A felújítás értéke 31 millió dinár, amelyet a topolyai önkormányzat fedezett. A színház működtetését és a programokat támogatni fogják a jövőben is – mondta Kislinder Gábor. Topolya polgármestere hozzátette: „Akkor lehet színházról beszélni, ha ezt belakják a művészek, zenészek és természetesen polgárok nélkül nincs színház, és azt gondolom, hogy a mai épület arra szolgál, hogy a topolyai polgárok ezt be tudják lakni, egy olyan épületet kaptak, ami külön öröm számomra. A polgároknak megköszönném, hogy támogatták ezt az intézményt és kitartottak mellette.”

A színházterem többfunkciós, a nézőtér könnyen átalakítható, így az előadásokon kívül, alkalmas bálok, konferenciák megszervezésére is. Decemberben karácsonyi és újévi műsor, januárban már színházi előadások várják a nézőket a felújított topolyai színházban.

 

Topolya
Kislinder Gábor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.