Ugrás a tartalomra

Munkabeszüntetés a francia televíziókban

2017.12.13
15:43
2024.03.19
08:37
Forrás
HVG
24 órás munkabeszüntetést tartanak a francia közszolgálati televíziók a minőségi hírszolgáltatás védelmében. Az újságírók nem értenek egyet Emmanuel Macron francia államfő tervezett reformjával.

A francia államfő tervezett reformja a gyakorlatban a költségvetés csökkentésével jár, a közszolgálati televíziók esetében ez 50 millió eurót jelentene. Macron szerint a közszolgálati média reformjára a központi költségvetés hiánya miatt van szükség. Az újságírók hangsúlyozzák, hogy nem csak a pénzről van szó, hanem az egész reform nem tetszik nekik. Az ugyanis nézettséget vár el a műsoroktól. A közmédia elnöke ennek megfelelően növeli a szórakoztató produkciók számát a hírműsorok terhére.

francia
munkabeszüntetés
közszolgálati televízió

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.