Ugrás a tartalomra

Szombaton temetik I. Mihályt

2017.12.14
04:35
2024.03.19
08:37
Forrás
hirado.hu, Tanjug/AP
A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

A reptéren a volt uralkodó koporsóját az őrezred katonai tiszteletadásával fogadták. Jelen volt Margit hercegnő, a királyi ház vezetője és a román korona őrzője, a királyi család többi tagja, valamint az állami intézmények és az ortodox egyház képviselői.

A bukaresti, jelenleg szépművészeti múzeumként működő egykori királyi palota tróntermében a következő két napon bárki leróhatja kegyeletét I. Mihály ravatalánál.

A temetésen várhatóan több európai uralkodóház magas rangú képviselője – többek között János Károly spanyol király és Zsófia spanyol királyné, Anna-Mária görög királyné, Fülöp belga király, Károly herceg brit trónörökös – is részt vesz.

I. Mihály
román
Király
Bukarest
temetés

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.