Ugrás a tartalomra

Az Aracs különszámát mutatták be Zentán

2017.12.14
10:19
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Az Aracs című folyóirat Álom Hava című különszámát mutatták be tegnap este a zentai Alkotóházban.

Az újság az azonos címet viselő, Bicskei Zoltán által rendezett film alapján készült el. A lap gerincét a gazdag képanyag képezi, emellett egy részlet is megtalálható benne a forgatókönyvből. A rendező szándékairól és elképzeléseiről is olvashatunk a különszámban, valamint a nyár végéig megjelent kritikák is helyet kaptak a lap hasábjain. A folyóirat 2001-ben indult útjára, és évi négy alkalommal jelenik meg, jeles dátumokhoz kapcsolódva: március 15-én, június 4-én, augusztus 20-án és október 23-án. Ez volt az első alkalom, hogy a lapnak különszáma jelent meg.     

Bata János, főszerkesztő, Aracs folyóirat: „Bicskei Zoltánnal nagyon régóta ismerjük egymást. Amikor láttam fotókat a készülő filmjéből, és amikor később sikerült a teljes filmet megtekintenem, akkor pályáztunk a Magyar Művészeti Akadémiánál a különszám támogatására. Hála Istennek, a pályázatot megnyertük, és ennek köszönhetően jelenhetett meg az Álom hava különszám, ami azt hiszem, hogy nagyon fontos szegmense a délvidéki kultúrának, ugyanis egy olyan filmmel találkozhattunk, találkozhatunk az Álom hava filmet illetően, ami erre, a mi vidékünkön soha nem készült. Ilyen jellegű film nem csak nálunk nem készült, hanem az egész Kárpát-medencében.”

Aracs folyóirat
Álom hava
különszám

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.