Ugrás a tartalomra

Ehhez van jogunk!

2017.12.14
14:51
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Mit tehetünk, ha az újonnan megvásárolt műszaki árucikk egyből el is romlik, és még a hivatalos szervizben sem javítják meg azt a garanciaidő alatt?

A karácsonyi bevásárlás idején nem árt tudni, milyen jogaink vannak ilyen esetben. Nagyon fontos megőrizni a termékhez járó minden dokumentumot, és rendeltetés szerint használni az eszközöket - figyelmeztetnek a fogyasztóvédők. 

Jelena Piontek megtörten mesélt a meghibásodott tűzhelyről, amelyet csak három hónapos részletre tudtak kifizetni. Amint először begyújtottak, több hibát is észrevettek rajta. Hiába van garancia alatt, azt mondják, a cég azt nem veszi figyelembe. De még most is ezzel a tűzhellyel kénytelenek beérni. Jelena Piontek, lakos, Horgos: „Ez tűzhely? Ez nem tűzhely, emberek. Így kell a szegény emberekkel, egy beteg nagyapával bánni, hogy ilyen hibásan használjuk? Ki kell fizetni, de nem jönnek megjavítani, a mestert külön kell fizetni. Miért írja a garancialevélben, hogy van rá két év garancia? Panaszt tettünk, akkor nem kellene, hogy a mester külön jöjjön, és külön ki kelljen fizetnünk, nem vették figyelembe a garanciát.”

Az idős házaspárnak még fürdőszobája sincs. Szerény körülmények között, kis nyugdíjból élnek, gyógyszereik több mint ötezer dinárba kerülnek havonta.

A zentai Fogyasztóvédelmi Központnál a Pannon RTV-nek elmondták, összesen 30 nap áll a kereskedő rendelkezésére, hogy lezárja az ügyet. Király István, a központ elnöke kiemelte, a 31-ik napon a vevő minden magyarázkodás nélkül visszakérheti a pénzét. Király István, elnök, Fogyasztóvédelmi Központ, Zenta: „A törvény úgy látja elő, hogy az ún. vásárlási nyugtával, tehát a kasszablokkal, azután a termékkel, a terméket kísérő egyéb dokumentumokkal, tehát az útbaigazítási, üzembe helyezési kézikönyvvel, és ami a legfontosabb, a kitöltött és hitelesített garancialevelet magával kell vinni.”

A reklamációt követően az adott üzletnek egy hónapja van megoldást találni a problémára. Ez lehet javítás, az új termékre való cserélés, az adott összegből új termék vásárlása, vagy az összeg visszafizetése. 

garancia
termék
fogyasztóvédelem

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.