Ugrás a tartalomra

A Demokrácia 1x1 vetélkedőt Szatmárnémeti diákok nyerték meg

2017.12.14
18:56
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
A versenyen a Kárpát-medencei középiskolás diákok vehettek részt.

A Nemzeti Választási Iroda és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Demokrácia 1x1 néven hirdetett idén vetélkedőt. 159 négy fős csapat mérette meg magát a demokrácia, emberi jogok, állampolgárság, választási rendszer és a nemzetközi intézmények témakörében. A verseny három fordulóból állt, mely során az elméleti tudásukról a gyakorlatban is számot adtak. Az utolsó fordulóban egy-egy csapat a Felvidékről, illetve Kárpátaljáról, öt csapat Erdélyből, négy csapat a Vajdaságból vett részt. A kárpát medencei vetélkedőt a Szatmárnémeti diákok nyerték meg.

Demokrácia 1x1
kárpát medencei vetélkedő
Szatmárnémet

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.