Ugrás a tartalomra

EU-csúcs: Meg kell őrizni a huszonhetek egységét

2017.12.15
17:09
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után nyilatkozott.

Bízom benne, hogy sikerül majd megőrizni az Egyesült Királyság kilépése után az Európai Unióban maradó tagországok egységét, amely nélkül nem lett volna lehetséges továbblépni a brit kiválási tárgyalások második szakaszára – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után. Sajtótájékoztatóján közölte: a huszonheteknek belső előkészítő egyeztetéseket kell kezdeniük, Londonnak pedig világosabbá kellene tennie az elképzeléseit a jövőbeli kapcsolatrendszert illetően. A volt lengyel kormányfő beszélt a dublini menekültügyi rendszer reformjáról is, hangsúlyozva, hogy a júniusi EU-csúcsig megállapodásra kell jutni. Mint közölte, lehetséges addig tető alá hozni az egyezséget, de „rendkívül nehéz” lesz. 

Donald Tusk
EU-csúcs
Brüsszel

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.