Ugrás a tartalomra

A szerb nyelvet ismerők jelentkezését várja a CIA

2017.12.16
21:59
2024.03.19
08:37
Forrás
VajdaságMA
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, vagyis a CIA olyan személyeket keres, akik beszélnek szerbül, horvátul vagy bosnyákul.

“Beszél szerbül, horvátul vagy bosnyákul? Ha a válasz ‘igen’, akkor lehet, hogy Ön a tökéletes jelölt arra, hogy a világ legnagyobb kémszervezeténél dolgozzon”, idézi a Blic a CIA álláshirdetését.

Azon kívül, hogy “védik az Amerikai Egyesült Államokat”, a potenciális leendő foglalkoztatottak 35 ezer dollárig terjedő pénzjuttatást is kapnak a nyelvismerettől és a beosztástól függően. A legvonzóbb állás kétségkívül az idegennyelv oktató a CIA washingtoni központjában. A bér minden külön juttatás nélkül 161.900 dollár.

De ha valaki nem elégedne meg a puszta nyelvtudást követelő állással, hanem kicsit mozgalmasabb munkát szeretne, jelentkezhet adatgyűjtőnek, ahol a nyílt információforrásokban található adatok gyűjtögetésért és elemzéséért alacsonyabb ugyan a fizetés, de bizonyára izgalmasabb a munka. Annál is inkább, mert ez viszont bel- és külföldi utazásokkal is jár.

Minden jelentkezőt szigorú ellenőrzésnek vetnek alá, az egyik feltétel, hogy az elmúlt egy évben semmiféle tudatmódosító szert nem használt a jelentkező, amit a CIA saját módszerével ellenőriz le.

CIA
álláshirdetés
szerb
nyelv

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.