Ugrás a tartalomra

A Cantilena Kamarakórus adott hangversenyt Magyarkanizsán

2017.12.21
11:43
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi hangversenyt tartott tegnap este a magyarkanizsai Szent Pál-templomban a Cantilena Kamarakórus. Valódi ünnepre hangoló összeállítással készültek.

Megtelt a magyarkanizsai Szent Pált-templom, hisz a kórus karácsonyi koncertjének már nagy hagyománya van a városban. A karácsonyi hangulatú dalokat zongoraszó kísérte, Bús Atyimcsev Judit ugyanis rendszeresen kisegíti a kórust a fellépések alkalmával. Bús Atyimcsev Judit, zongoratanár: „Két, három évre visszamenőleg dolgozom velük, mióta először felkértek, hogy kísérjem őket alkalmanként, amikor szükségük van egy kis kíséretre, akkor szoktam velük játszani.”

A Cantilena Kamarakórus még a helyi általános iskola 100. évfordulója alkalmából létrehozott pedagóguskórusként kezdte meg működését. Eredményes utat tudhat maga mögött. A községi rendezvények mellett ott vannak minden fontosabb eseményen, és a szervezésben is kiváló munkát végeznek.

Tolnay Ilona, karnagy, Cantilena Kamarakórus: „Az idén házigazdája voltunk a Vajdasági Magyar Kórusok találkozójának, itt rendezték meg Magyarkanizsán ezt a nagy rendezvényt, és ez egy nagyon szép élmény volt, a nagytemplomban énekeltünk, de ezenkívül voltak fellépéseink, úgy hogy ha így lesz jövőre is, ilyen jelentőségű programokon tudunk fellépni, akkor meg leszünk elégedve.”

A kórust ma már az egész Kárpát-medencében ismerik. A telt házas ünnepváró koncert után a hallgatóság karácsonyi énekekkel és egy szép zenei élménnyel térhetett haza.

Cantilena Kamarakórus
hangverseny
Magyarkanizsán

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.