Ugrás a tartalomra

Karácsonyváró ünnepi műsort tartottak Temerinben

2017.12.24
10:18
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Tegnap este tartotta meg hagyományos karácsonyváró ünnepi műsorát a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület.

A „Karácsonykor éjféltájban” című műsorban az egyesület tagjai a 2017-es évi tevékenységüket mutatták be. A helyiek már izgatottan várták a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület ünnepi műsorát.

Lackó Mária, Temerin: „Szeretem nézni és mindig jövök. Akármi is van, mindig jövünk.”

Sarok Irén, Temerin: „Idősek vagyunk, de eljövünk. Míg fiatalok voltunk, akkor is jöttünk az előadásra.”

Dević István, Temerin: „Minden évben el szoktunk jönni erre az eseményre, de most van egy különleges ok ami miatt még erősebben vágytunk arra, hogy eljöjjünk, mivel fellép az unokánk.”

A rendezvény nem okozott csalódást. A közönség amellett, hogy betlehemezést is láthatott, karácsonyi dalokat és néptáncokat is élvezhetett. A műsorban az egyesület vonós- és citerazenekarai, drámai szakcsoportja, férfi- és a leánykórusai, valamint az óvodás-, iskolás-, és ifjúsági néptánccsoportjai is felléptek. Utcai Angéla, Temerin: „Egy éve táncolok. Szeretem a táncot, mert sok fajta lépést megtanulunk és sok barátot tudok szerezni.”

Az egyesület az ünneplés mellett a műsor által némi ízelítőt szeretett volna adni az egész évben folyó aktív munkából. Szabó Gabriella, a Dalárda férfikórus vezetője, Szirmai Károly MME, Temerin: „Ilyenkor mindig az derül ki, hogy talán még mindig nem vagyunk azért olyan nagyon kevesen. Egyébként érezzük, hogy nagyon fogyatkozunk.”

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületnek jelenleg mintegy 200 aktív tagja van, ennek közel a felét a gyerekek teszik ki. Az idősebb tagok, mint mondják, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az egyesületet életben tartsák, a sikerekre pedig rendkívül büszkék. Lukács Imre, szervező: „Hetente kétszer is bejön 80-85 gyerek és zsibong a próbákon, örömmel énekel magyar népdalokat, néptáncot táncol, a Dalárda hetente egyszer összejár a próbára, valamint az asszonykórus, a citerazenekar is és a kis énekes lányok is bejönnek külön csak azért, hogy ne csak a tánc közben énekeljenek, szerintem az ember ettől szebbet nem is kívánhat.”

A rendezvényen a Fokos zenekar, valamint az adai Csillagvirág Táncegyüttes is vendégszerepelt. Az ünnepi műsort hajnalig tartó táncház követte a helyi színházteremben.

karácsony
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Temerin

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.