Ugrás a tartalomra

Az MNT által alapított és társalapított intézmények munka- és pénzügyi terve is napirenden szerepelt

2017.12.29
16:02
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A képviselők többek között a Magyar Szó Lapkiadó Kft., a Hét Nap Lapkiadó Kft. és a Pannónia Alapítvány jövő évi pénzügyi és munkatervét is jóváhagyták.

Napirenden szerepelt a Magyar Szó Lapkiadó Kft. pénzügyi tervének 2018-as évre vonatkozó jóváhagyása. A Magyar Szó Lapkiadó Kft. jövőre az újságírók, a lektorok és a fotósok folyamatos képzését tervezi. Ökrész Rozália, igazgató, Magyar Szó Lapkiadó Kft.: „A rovatok megújulása, az igényes műfajok újjáélesztése kell, hogy jellemezze az eljövendő évet. Az utánpótlás nevelése érdekében folytatjuk mentorprogramunkat. A lap nyelvezetének javítása érdekében pedig lektori műhelyprogramot vezetünk be. Az immár hatvan éves nyomdánk a jövőben is biztosítani fogja a megbízható hátteret. Felszereltségében megújulva a legjobb minőségre tud törekedni.”

Elfogadták a Hét Nap Lapkiadó Kft. jövő évi munka- és pénzügyi tervét is. A hetilap célja a stabil, gazdaságilag fenntartható állapotok megvalósítása, valamint a régi és új olvasók igényeinek kielégítése, alkalmazkodva a modern kor követelményeihez - mondta László Edit, a Hét Nap Lapkiadó Kft. igazgatója. A létszámstop miatt várhatóan nem fog változni a hetilap munkatársainak száma - tette hozzá. László Edit, igazgató, Hét Nap Lapkiadó Kft.: „Ami az infrastrukturális befektetéseket illeti, a Hét Napnak nincs jelentősebb alapeszköze a három szolgálati autón kívül. Az, amit folyamatosan igyekszünk fejleszteni, ilyenek az irodai felszereltség, a számítógép-állomány, legális szoftverek, ez az, ami elsősorban a fókuszunkban van.”

A Pannónia Alapítvány jövő évi pénzügyi és munkatervét is elfogadta az MNT. Közép-Európa egyik legmodernebb regionális médiaközpontja lesz a tavasszal elkészülő médiaház - jelentette ki Bodzsoni István, a Pannónia Alapítvány igazgatója. „Az új épület valamivel több embert hoz magával, új tartalmakat, új műszaki hátteret, ez többe kerül. Benne van az épület fenntartása is, hiszen nyártól a Magyar Ház Alapítványtól a Pannónia Alapítvány vette át a két épület, a jelenlegi épületnek és az új épületnek is a fenntartását. Nemcsak Szabadkán fejlesztünk. Elkészültek a tervek az újvidéki, valamikori Mozaik stúdió átépítésére. Ezt az átépítést valamikor februárban el tudjuk kezdeni.”

A képviselők többek között az újvidéki Európa Kollégium, a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Szekeres László Alapítvány és a magyarkanizsai József Attila Könyvtár 2018. évi munka- és pénzügyi tervét is elfogadták.

Az MNT ülésén több vajdasági tanintézmény iskolaszéki tagjainak kinevezéséről és iskolaigazgatók megválasztásáról is döntöttek a képviselők. Emellett számos község Nemzetek Közötti Viszonyügyi Tanácsába kinevezendő tagokról is szavaztak.  

 Három képviselő indítványára az MNT ülésén egy záradékjavaslat is napirendre került, amely a nemzeti tanácsokra vonatkozó törvény módosításának tervezetére vonatkozott. Ezt a testület nem szavazta meg. Hajnal Jenő elmondta, hogy az MNT egyébként tiltakozik a tervezett módosítás ellen több ok miatt, ezek közé tartozik a nemzeti tanácsok kétnyelvűvé válása, ugyanakkor a záradék számos hiányossága miatt nem támogatják azt. A módosítás alapján a nemzeti tanácsok jegyzőkönyveinek és minden döntésének magyar és szerb nyelven való elkészítését, annak az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztériumnak való elküldését és a tanács holnapján két nyelven történő közzétételét értik - fejtette ki Hajnal Jenő, az MNT elnöke.

Magyar Szó Lapkiadó Kft.
Hét Nap Lapkiadó Kft.
Pannónia Alapítvány

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.