Ugrás a tartalomra

Teherán utcái csendesek

2018.01.04
16:15
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI
Iránt a múlt csütörtök óta kezdetben a gazdasági nehézségek elleni, majd a politikai vezetés távozását követelő tiltakozási hullám árasztotta el.

Csökkent a nyilvánosságra kerülő tüntetések száma Iránban csütörtökre virradóra a korábbi napokhoz képest, de az AP hírügynökség szerint nem lehet tudni, hogy számuk valóban kevesebb lett, vagy csak a közösségi médiában megjelent magánbeszámolók és képek száma csökkent, mert a kormány blokkolja a közlésüket. Mindenesetre Teherán utcái csendesek és üresek voltak az éjjel – tette hozzá az AP.

Szerda este a Forradalmi Gárda parancsnoka, Mohammad Ali Dzsafari tábornok közölte, hogy „a lázadásnak vége”. Ezzel az Irán-szerte múlt csütörtök óta tartó, kezdetben a gazdasági nehézségek elleni, majd a politikai vezetés távozását követelő tiltakozási hullámra utalt. Hozzátette, a lázadók száma országszerte nem érte el a 15 ezer főt, a szervezők nagy részét őrizetbe vették, és eljárás indul ellenük. Az Egyesült Államok is több ezer embert kiképzett, hogy szítsa az iráni zavargásokat – jegyezte meg.

Szerdán tucatnyi városban rendszerpárti tüntetők tízezrei gyűltek össze, hogy elítéljék a zavargásokat.

Irán
Teherán
tüntetés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.