Ugrás a tartalomra

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

2018.01.05
15:18
2018.01.05
18:22
Forrás
Pannon RTV
Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.

A tornyosi Petrov Nikolina csütörtökön 17 óra 25 perckor látta meg a napvilágot a család negyedik gyermekeként. 3130 gramm és 50 cm.

Petrov Izabella, Tornyos: „A kilenc hónap nem volt nagyon nehéz, elég jól bírtam. A szülés egy picit, de azért nem volt olyan vészes.”

A zentai önkormányzat minden újszülött után egyszeri, 30 ezer dináros, míg az év első babájának 60 ezer dináros támogatást ad.

Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Régi szokásunkhoz híven kedveskedünk nekik egy kis ajándékkal, babakelengyével, ha lehet így mondani. Utána, a szokásokhoz híven, minden újszülött kap anyagi támogatást, az első újszülött pedig kétszer akkora anyagi támogatást kap, mint a többi.”

A tavalyi évben összesen 769 kisbaba született a zentai szülészeten, amely hússzal több mint a 2016-os évben. Ebből 186 baba volt a zentai községből való.

Zenta
az év első babája

Most

14:52

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.