Ugrás a tartalomra

Magyar imát is mondtak a római Szent Péter-székesegyházban vízkereszt ünnepén

2018.01.06
18:59
2018.01.06
19:08
Forrás
MTI
Isten bölcsességéhez szólt a magyar nyelvű fohász.

A mai emberiség életútját a napkeleti bölcsek Betlehembe vezető útjával hasonlította össze Ferenc pápa a római Szent Péter-székesegyházban vízkereszt ünnepén bemutatott szentmisén, amelyen számos nyelv mellett magyarul is fohászkodtak. Ferenc pápa homíliájában azt mondta, hogy a három királyok azért vették észre a gyermek Jézushoz vezető csillagot, mert felemelték tekintetüket az égre. A Szent Péter-székesegyházban bemutatott szentmisén egyebek mellett latinul, olaszul, filippínó, burmai, arámi és kínai nyelven imádkoztak. Magyarul Isten bölcsességéhez szólt a fohász, amelyet a szentszéki magyar nagykövetség diplomatája olvasott fel.

vízkereszt
magyar ima

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.