Ugrás a tartalomra

Visszaállítják az Újvidék és Nagybecskerek közötti személyszállító vonatokat

2018.01.09
19:58
2024.03.19
08:38
Forrás
VajdaságMA
A két település között 12 éve nem közlekedik személyszállító vonat, ősztől viszont új, orosz dízelmotoros szerelvények szállíthatják majd az utasokat.

2018. szeptember elsejéig forgalomba helyezik az Újvidék és Nagybecskerek közötti személyszállító vonatokat. Ahhoz, hogy Bácska és Bánát legnagyobb városai között rendszeres utasforgalom legyen, 113 kilométeren kell felújítani a Pancsova, Orlód és Újvidék közötti vasutat. Mint ahogy azt korábban bejelentették, a munkálatokat június 30-áig be kell fejezni. Ez azt jelentené, hogy Újvidéknek jobb lenne az összeköttetése Temesvárral is, amely várossal osztozik az Európa Kulturális Fővárosa címen 2021-ben.

vonat
Újvidék
Nagybecskerek

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.