Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Szerb Haladó Párt elnökségi ülése Belgrádban

2018.01.10
11:10
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A témák között szerepel a belgrádi helyhatósági választás és sajtóinformációk szerint az esetleges rendkívüli parlamenti választásokról is szó lesz.

Korábban Zorana Mihajlović szerb infrastruktúrafejlesztési miniszter úgy fogalmazott, nem lenne rossz, ha a rendkívüli parlamenti választásokat a belgrádi választásokkal egy időben tartanák meg.

A mai elnökségi ülés nem lesz sajtónyilvános.

Előzmény:

A SZHP elnöksége újra a parlamenti választások szükségességéről tárgyal

Aleksandar Vučić kiáll amellet, hogy a belgrádi helyhatósági választásokkal egyidejűleg nem lesznek előrehozott parlamenti választások, most a párt elnöksége újratárgyalja a témát.

Egyes sajtóértesülések szerint az SZHP vezetősége körében is megoszlanak a vélemények. Legerőteljesebben Nebojša Stefanović, a párt alelnöke áll ki az előrehozott parlamenti választások szüségessége mellett, de Zorana Mihajlović szerint is ez tenne jót a pártnak. 

Novemberben az előrehozott választásokat ellenzők jóval nagyobb többségben voltak, de azóta a párton belül egyre nő azoknak a száma, akik szerint mégis szükség lenne az országos szintű megmérettetésre. Aleksandar Vučić államfő, aki egyben a Szerb Haladó Párt elnöke, kitart novemberi döntése mellett, hogy nincs szükség előrehozott választásokra. Utóbbi nyilatkozataiban ugyanakkor rámutatott arra, hogy a téma megosztja a pártot, és lehet, hogy végül leszavazzák a véleményét, bár szerinte ennek kicsi a valószínűsége. (magyarszo.rs)

SZHP
Aleksandar Vučić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.