Ugrás a tartalomra

Hóval jön a lehűlés a hétvégén

2018.01.13
13:45
2018.01.13
17:59
Forrás
Pannon RTV
Szerbia északi részét kivéve havazás várható az országban holnap. Emiatt Szerbia jelentős részén sárga riasztás adtak ki - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

 Az elmúlt időszakban napsütéses időben volt részünk, a hét utolsó napjaihoz érve azonban már az esernyőket is elő kellett venni. Az elkövetkező napokban sem kell a tavaszias időjárás visszatérésére számítani. Marad a borús, felhős égbolt, időnként esővel, helyenként havas esővel.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint vasárnap Palics környékén a nappali maximum hőmérséklet a 4 Celsius-fokot éri el, míg hétfőn már csak 1 fokot mutat majd a hőmérő higanyszála.

Sokan örültek az eddigi kellemes téli hónapoknak, azonban vannak, akik hiányolják a hideget.
Fodor Zoltán: „Nem vagyok hozzászokva ehhez az enyhe télhez. Eddig a nagy telek híve voltam, most már azért nem ártana egy kis hidegebb tél, egy kis hó.

Marija Jovović: „Nem jó, mert nem most van az ideje, hogy szép idő legyen, jobb, amikor hideg van. Tél van és betegek vagyunk, ilyen időben a krónikus betegek, de még az egészséges emberek is rosszul érzik magukat.”

A hét második felében kissé melegebb lesz, de 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Az éjszakák fagypont alatt mozognak majd - jelzik a meteorológusok. Havazás vidékünkön ugyan várható, azonban nem nagy mértékben.

Branko Bijelić, meteorológus, Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet: „Nincs jele annak, hogy most, tehát február negyedikéig meg lennének a feltételek intenzívebb áttörésekre, amik a hőmérséklet esését és fél vagy egyméteres hótakaró kialakulását eredményeznék.”

A fokozatosan csökkenő hőmérséklet mellett kerengési panaszok léphetnek fel, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Továbbá vezessenek óvatosan. Az időjárási viszonyoknak megfelelően senki se felejtse el a téli felszerelés használatát.

 

időjárás

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.