Ugrás a tartalomra

Hamis rakétariadó volt Hawaiin

2018.01.13
23:24
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI
Hamis rakétariadó keltett pánikot szombaton a Hawaiihoz tartozó Oahu szigetén: azzal riadóztatták a lakosságot, hogy ballisztikus rakéta közeledik, és mindenkinek azonnal fedezékbe kell vonulnia.

Pár perccel később a szövetségi katasztrófaelhárítási hivatal hawaii központja Twitter-üzenetben nyugtatott meg mindenkit azzal, hogy vaklárma volt, és nincs rakétafenyegetés. Korábban mobiltelefonon jutatta el a hírt a helybeliekhez. A helyi televízió is egész napra szóló riadót hirdetett.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki a felelős a hamis riadóért. Honolulu városa és a megye vezetői, valamint az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnoksága közleményben tudatta, hogy tévedésről van szó. Hawaii kormányzója bocsánatot kért a vaklármáért, szerencsétlen és sajnálatos esetnek nevezte a történteket.

Hawaii
rakétariadó
hamis
Honolulu

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.