Ugrás a tartalomra

Véletlenül rakétariasztást adtak ki Hawaii-on

2018.01.15
11:33
2024.03.19
08:52
Forrás
444.hu
„Ballisztikus rakétafenyegetés tart Hawaii felé, azonnal keressenek óvóhelyet.”

Helyi idő szerint szombat reggel nyolc órakor a hawaii tévék és rádiók megszakították műsorukat, és jeleztek a mobiltelefonok. A hawaii katasztrófavédelem riasztása jelent meg a kijelzőkön. Ballisztikus rakétafenyegetés tart Hawaii felé, azonnal keressenek óvóhelyet. Ez nem gyakorlat - állt az üzenetben. Mint utóbb kiderült, a veszély nem volt valós. Az üzenetet véletlenül küldte ki a hawaii katasztrófavédelem. Műszakváltás volt a központban, és az ilyenkor normális rendszerellenőrzés közben egy munkatársuk véletlenül rossz gombot nyomott meg, és kiküldte a riasztást. Ez nagy pánikot váltott ki, mivel decemberben tesztelték a hidegháború óta először a hawaii légi szirénákat. Erre azért volt szükség, mert Hawaii belül van az észak-koreai rakéták hatótávolságán. A hamis riasztás és annak lefújása közötti 38 percben a helyiek szeretteiktől búcsúztak és pánikban kerestek menedéket. Hawaii kormányzója nyilvánosan bocsánatot kért a tévedésért. 

Hawaii
ballisztikus rakétafenyegetés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.