Ugrás a tartalomra

Újabb bizonyítékok Oliver Ivanović meggyilkolásával kapcsolatban

2018.01.18
11:38
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Második szakaszába lépett az Oliver Ivanović keddi meggyilkolása ügyében folytatott nyomozás, a rendőrség és a szakértők elemzik a gyilkosság helyszínén talált bizonyítékokat.

A Szabadság, demokrácia, igazság elnevezésű polgári kezdeményezés helyiségeinél Kosovska Mitrovicában két térfigyelő kamera is van, amelyek rögzítették Oliver Ivanović meggyilkolását.

Újabb bizonyítékokat sikerült begyűjteni Oliver Ivanović meggyilkolásával kapcsolatban - közölte a koszovói rendőrség. A helyi belügyi szervek szemtanúkkal is beszéltek, telefonbeszélgetéseket és más kommunikációs csatornákat is ellenőriztek. A gyilkosság körülményeiről újabb részletek derültek ki, miszerint Ivanovićra egy hangtompítóval felszerelt Zastava típusú fegyverből adtak le lövéseket.

A hírek szerint a Kosovska Mitrovica északi területén talált, felgyújtott Opel Astra személygépkocsi egy szerb nemzetiségű, ausztriai férfi tulajdonában volt, azonban a legfrissebb értesülések szerint a szóban forgó illető már nem él. Vladimir Rebić, a szerb rendőrség igazgatója: „Pontos az információ, az osztrák rendőrségtől a nemzetközi rendőrségi együttműködésen keresztül kaptuk az adatokat. Természetesen ezt a járművet többször is eladták, és megpróbáltuk kideríteni, ki volt az utolsó tulajdonosa.”

A sajtóban forgatókönyvek sora látott napvilágot a gyilkossággal kapcsolatosan. Egyes vélemények szerint Oliver Ivanovićot albánok gyilkolták meg, hogy leállítsák a szerb–koszovói párbeszédet. Mások szerint szerb nacionalisták rendelték meg a gyilkosságot, akik ellenezték Ivanović mérsékelt politikáját. Az albán és a szerb hivatalos politika igyekezett elkerülni a találgatásokat. Mindkét fél egyetért abban, hogy az elkövetőnek vagy az elkövetőknek felelniük kell.

Nebojša Stefanović ismételten hangsúlyozta Szerbia igényét, hogy a Koszovóban működő nemzetközi szervek vonják be a szerb állami hatóságokat a nyomozásba. Szerbia belügyminisztere elmondta, hogy az ügyben EU jogi és igazságügyi missziójához fordult az ügy érdekében. Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Kifejezzük a teljes elkötelezettségünket az ügy megoldása érdekében. A kérésünk az, hogy az állami hatóságaink bekapcsolódjanak a nyomozás folyamatába, és Szerbia megtesz mindent, hogy nyomozó szerveink eljussanak azokhoz, akik megölték Oliver Ivanovićot, és az igazságszolgáltatás elé vezessék őket.”

Priština az érvényben lévő törvényekkel összhangban kész együttműködni Oliver Ivanović meggyilkolásának felderítésében - jelentette ki Hashim Thaci koszovói elnök, miután telefonon beszélt Aleksandar Vučić szerb államfővel. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a gyilkosság elkövetőjének bíróság elé állítása kulcsfontosságú az emberek közötti béke és bizalom megőrzése érdekében. Aleksandar Vučić arra kérte a koszovói elnököt, hogy fogadja el a szerb állami szervek segítségét a nyomozás során. Hashim Thaci erről biztosította is a szerb államfőt.

Kosovska Mitrovica
Oliver Ivanovic
bizonyíték
gyilkolás

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.