Ugrás a tartalomra

Festmény és falióra a vajdasági magyar drámaíróverseny témája

2018.01.20
12:56
2020.04.21
11:25
Forrás
MTI
Kisorsolták a vajdasági magyar drámaíróverseny témáját. A címet az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki ma reggel.

Festmény és falióra a buszon címmel kell színdarabot írnia ma a három szerzőnek az Újvidéki Színházban. A szerzőknek, Csík Mónika író, újságírónak, Oláh Tamás teatrológusnak és Toma Viktória író-újságírónak szombat délutánig kell drámát írnia. A darabok megszületése után három rendező a szöveget 24 óra alatt színpadra viszi és bemutatja a vajdasági magyar színházak művészeinek, valamint az újvidéki művészeti akadémia hallgatóinak segítségével. Az előadások és a színészek munkáját háromtagú szakmai zsűri véleményezi és díjazza.

A drámaíró verseny célja a vajdasági magyar drámairodalom fellendítése és pallérozása, hangsúlyozta Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója. A három ősbemutatót holnap este láthatja a közönség az Újvidéki Színházban.

Festmény és falióra
téma
verseny
dráma

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.